OH 2014: kapitánem Kanady byl jmenován Sidney Crosby

20. 01. 2014, 13:10 » Novinky - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Útočník Pittsburghu Sidney Crosby, který se stal kanadským hrdinou na olympiádě ve Vancouveru, kdy brankou v prodloužení rozhodl finálové střetnutí proti Spojených státům americkým, byl včera jmenován kapitánem pro nadcházející turnaj v Soči.

Jeho zástupci budou útočník Jonathan Toews a obránce a Shea Weber. „Sidney, Jonathan a Shea byli lídry našich reprezentačních týmů již na minulých mezinárodních turnajích, stejnou roli pak plní dlouhodobě i ve svých týmech v NHL,“ řekl trenér kanadského týmu Mike Babcock. „Hrát za Kanadu na olympijských hrách je pro každého hráče obrovská příležitost a čest. A stát se kapitánem takového týmu je snad tou největší poctou, jaké může hokejista v Kanadě dosáhnout,“ řekl Crosby.

Sidney Crosby
SIDNEY CROSBY PIT
Centr
Základní část 2013/14
GP: 48 | G: 25 | A: 43 | Body: 68
Střely: 155 | +/-: 12
Konkurenci měl opravdu slušnou, v nominaci najdeme hned šestici hráčů, kteří jsou kapitány týmů v NHL. Během olympiády ve Vancouveru byl Crosby zástupcem kapitán spolu s Chrisem Prongerem a Jaromem Iginlou. Vůdcem týmu byl tehdy veterán Scott Niedermayer, který byl v listopadu loňského roku uveden do hokejové síně slávy. Už tehdy se přitom zmínil, že nemá nejmenší pochybnosti o tom, že Sidney Crosby je stoprocentně připraven stát se kanadským kapitánem pro turnaj v Soči. Největším „protivníkem“ útočníka Pittsburghu byl Jonathan Toews, kapitán Chicaga Blackhawks, který už dvakrát za poslední čtyři roky dovedl svůj tým ke Stanley Cupu.